
جلد19 - آزادسازی خرمشهر
- تاریخ انتشار
- ۲۶ اردیبهشت ۱۳۶۱
- صاحب اثر
- مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
برای مشاهده شرح روز بر روی دریافت فایل کلیک کنید
301. صبح امروز پس از اینکه مواضع نیروهای ایران در محور کوشک زیر آتش شدید توپخانه عراق قرار گرفت، نیروهای عراقی از دژ مرزی به طرف عمق خاک ایران پیشروی کردند، اما پس از طی حدود دو کیلومتر با مقاومت نیروهای ایران متوقف شدند و سپس با تحمل خساراتی ناچار به عقب بازگشتند.
302. تحركات اخير ارتش عراق در محورهاي كوشك و طلائيه موجب شد قرارگاه مركزي كربلا در دستورالعملي به قرارگاههاي عملياتي تحت امر خود، از آنها بخواهد ضمن استقرار يك خط پدافندي مطمئن در نوار مرزي طلائيه تا شلمچه، براي آزادسازي و تأمين شلمچه و خرمشهر آماده باشند؛ محسن رضايي فرمانده سپاهي اين قرارگاه با تشريح آرايش و تقويت قواي عراقي، حملهاي ديگر ازسوي آنها را محتمل دانست.
303. در عملياتهاي هوايي امروز، جنگندههاي ايراني علاوهبر سرنگونكردن چند فروند از هواپيماهاي عراق، دو اسكله نفتي البكر و العميه را بمباران كردند؛ جنگندههاي عراقي مواضع قرارگاه نصر را مورد حمله قرار دادند.
304. فرمانده كل سپاه پاسداران كه تأخير بيشتر در اجراي چهارمين مرحله از عمليات بيتالمقدس را بهدليل انتظار ملت ايران براي آزادسازي هرچه سريعتر خرمشهر و نيز تقويت روزافزون نيرو و مواضع دشمن در نوار مرزي و شمال شلمچه و خرمشهر، جايز نميداند، از فرماندهان مناطق كشوري سپاه پاسداران خواست تا اعزام نيروي بيشتر به اين منطقه عملياتي را تسريع كنند.
305. در ادامه پاكسازي بخشهايي از استان كردستان كه هنوز دراختيار عناصر ضدانقلاب مسلح قرار دارد، امروز مدافعان انقلاب اسلامي چند روستاي ديگر را از وجود ضدانقلابيون پاك كردند.
306. امام خميني به كشورهاي عرب منطقه اطمينان دادند كه اگر از حكومت عراق حمايت نكنند و با ايران رفتار اسلامي داشته باشند، دولت و ملت ايران با آنها برادر است. ايشان همچنين با پيشبيني سقوط صدام حسين در آينده نزديك هشدار دادند كه رهبران كشورهاي حامي وي نيز به همين سرنوشت دچار خواهند شد.
307. نخستوزير پيروزي قواي نظامي ايران در جنگ با عراق را موجب وحشت ابرقدرتها برشمرد و ضمن تأكيد بر اينكه ايران به خاك عراق طمع ندارد، اقدامات بعدي اين كشور را به موضعگيريهاي كشورهاي منطقه مرتبط دانست. وي همچنين حقيقت خاتمه جنگ را خاتمه تشنج و برقراري صلح در منطقه توصيف و لازمه آن را سقوط رژيم صدام ذكر كرد.
308. رئيس مجلس شوراي اسلامي در مصاحبه با مجله پيام انقلاب به سؤالاتي درخصوص علت حذف واحد نهضتهاي آزاديبخش در اساسنامه سپاه پاسداران، سازماندهي نيروهاي مردمي براي نجات فلسطين اشغالي، مصلحتانديشي سياسي برخي مسئولان كشور در مسائل داخلي و خارجي و آينده عراق پاسخ گفت.
309. سرپرست سازمان برنامهوبودجه مبلغ اختصاص داده شده براي مصارف جنگ و بازسازي مناطق آسيبديده در جنگ را در بودجه سال جاري 40 ميليارد تومان اعلام كرد.
310. با تشكيل كميته بررسي و افشاي جنايات صدام در هويزه، اين كميته با صدور اولين اطلاعيه خود از مجامع و سازمانهاي بشردوست بينالمللي، سفراي كشورهاي خارجي در ايران و شهرداران شهرهاي اشغالي فلسطين براي مشاهده اين جنايات دعوت كرد.
311. معاون سياسي وزير امور خارجه ايران با سفراي فلسطين و يمنجنوبي در تهران ديدار و بر همكاري بيشتر كشورهاي مترقي عرب با ايران تأكيد كرد؛ رهبران سوريه و ليبي با صدور بيانيهاي مشترك اعلام كردند كه از تلاشهاي حكومت عراق براي عربيكردن جنگي كه عليه انقلاب اسلامي ايران آغاز كرده است، جلوگيري ميكنند.
312. هفتهنامه ساندي تايمز نوشت تصرف مجدد خرمشهر بهدست ايرانيها گواهي بر پايان جنگ نخواهد بود؛ نيويورك تايمز يادآور شد اغلب دولتهاي عربي بهشدت به بقاي حكومت صدام حسين علاقهمندند؛ هرالد تريبيون هم معتقد است مردم عراق ادامه حكومت صدام حسين را بهتر از تسلط ايرانيها بر خود ميدانند.
313. نشريات انگليسي ساندي تايمز و آبزرور و خبرگزاري فرانسه پس از بررسي امكان حضور فعال مصر در جنگ ايران و عراق، احتمال تحقق آن را رد كردند.
314. نماینده دادستانی کل انقلاب اسلامی كه در تاريخ 1361/2/3 براي ابلاغ پيام دادستاني به اردوگاه خوانين در منطقه فيروزآباد استان فارس رفته و به گروگان گرفته شده بود، پس از آزادي در روز گذشته، امروز در يك مصاحبه مطبوعاتي چگونگي بهگروگان گرفتهشدن و آزادي خود را بيان كرد و تشکیلات و وضعیت این اردوگاه را شرح داد.