
روزشمار جلد 2 - بحران در خوزستان
- تاریخ انتشار
- ۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۸
- صاحب اثر
- مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
برای مشاهده شرح روز بر روی دریافت فایل کلیک کنید
1 افزايش تقابل جريان قومي و جريان مذهبي ـ انقلابي در خرمشهر ؛ گزارش مأمور اعزامي دفتر هماهنگي سپاه پاسداران از : حوادث اخير و اوضاع كنوني خوزستان بخصوص خرمشهر، نقش و اقدامات عراق، قاچاق اسلحه، نقش شبير خاقاني و اطرافيان وي در منطقه ، موقعيت كانون فرهنگي ـ نظامي انقلابيون خرمشهر و پيشنهاد درباره چگونگي اصلاح امور.
2 تحصّن حدود 2 هزار نفر از مردم نقده و روستاهاي تابعه در اداره مخابرات شهر و جلوي منزل حجت الاسلام محرر نماينده امام و درخواست تأمين امنيت كامل منطقه با ادامه استقرار نيروهاي نظامي تا استقرار عملي هنگ ژاندارمري ، شناسايي مسبّبين وقايع نقده و تحريم مذاكره با گروههاي سياسي و نظامي.
3 بروز ناامني در جادههاي كردستان ( از جمله سنندج ـ كرمانشاه ) و كاهش رفت و آمد شبانه در آن.
4 هشدار اسدالله امير قهرماني استاندار جديد ايلام از وجود اسلحه بسيار در دست مردم منطقه و قاچاق فزاينده آن از عراق به ايران و لزوم اجراي خلع سلاح عمومي.
5 گزارش خصمانه نشريه پيكار ( ارگان سازمان پيكار در راه آزادي طبقه كارگر ) از نقش پاسداران كميتههاي انقلاب اسلامي در كردستان و تركمن صحرا و “ ابزار امپرياليسم “ خواندن آن.
6 مقاله اعتراضآميز روزنامه مردم ( ارگان حزب توده ايران ) به سكوت ارگانهاي انقلابي ، دولت و راديو تلويزيون در مورد نقش حزب توده در پيروزي انقلاب و تبعيض قائل شدن بين سازمانهاي سياسي از جمله در روز كارگر.
7 اعتراض وحدتطلبانه “ حزب توده “ و واكنش تند “ اتحاديه كمونيستهاي ايران “ در مورد انتساب ترور سرلشكر قرهني و استاد مطهري به گروههاي كمونيستي در تظاهرات مردمي و سخنان آقاي هاشمي رفسنجاني.
8 گزارش مفصل روزنامه بامداد از وضعيت خريدهاي تسلحاتي ارتش در رژيم گذشته و آمار قراردادهاي ملغي شده پس از پيروزي انقلاب اسلامي.
9 مصاحبه مطبوعاتي امير انتظام معاون نخست وزير و سخنگوي دولت و اعلام نظر درباره دو موضوع مهم : قراردادهاي دو جانبه ايران و آمريكا و فعاليت گروههاي ضد انقلاب در كشور.
10 مصاحبه دكتر يزدي وزير امور خارجه با هفتهنامه تايم درباره آينده روابط ايران و آمريكا و اهداف و خطمشي سياسي خارجي جمهوري اسلامي.
11 تسليم پيام قذافي رهبر ليبي به امام خميني ، توسط جلّود نخست وزير آن كشور و اعلام حمايت ليبي از انقلاب اسلامي ايران و نيز ابراز اشتياق قذافي براي ملاقات با امام تحت عنوان نخستين ديدار رهبران انقلاب ايران و ليبي . پاسخ امام به پيام قذافي و مسكوت گذاشتن درخواست ليبي و سفارش و تأكيد بر “ اسلام ” و “ وحدت مسلمين ”.
12 ديدار سفير سومالي با امام خميني و تأكيد امام بر لزوم تحكيم روابط بين دولتهاي اسلامي و اشاره به اختلاف موجود به واسطه قرارداد مصر و اسرائيل.
13 سفر كريستوفر معاون وزير خارجه آمريكا به تركيه براي تمديد قرارداد دو جانبه استقرار پايگاههاي آمريكايي در خاك تركيه.
14 اظهارات سعود الفيصل وزير خارجه عربستان درباره تأمين امنيت خليج فارس توسط دولتهاي محلي و روابط عربستان و آمريكا پس از پيمان كمپ ديويد.
15 گزارش سفارت آمريكا در تهران به وزارت امورخارجه آن كشور از ملاقات كاردار و رايزن سياسي سفارت با مهندس بازرگان نخست وزير و امير انتظام معاون وي و گفتوگو درباره بهبود مناسبات
اقتصادي و سياسي ايران و آمريكا ، سياست خارجي دولت موقت و رفت و آمدها ، مناسبات كنوني و برخي مسائل دو جانبه.
ضميمه خبر شماره 1 : بيوگرافي آيت الله شيخ شبير خاقاني.
ضميمه خبر شماره 7 : سخنراني آقاي هاشمي رفسنجاني در مدرسه فيضيه قم در مجلس يادبود شهادت استاد مطهري؛ برخورد بسيار شديد با غربيها و با نيروهاي مخالف داخلي به خصوص كمونيستها.