
جلد 31 ـ آغاز جنگ نفتکشها
- تاریخ انتشار
- ۳۰ اردیبهشت ۱۳۶۳
- صاحب اثر
- مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
برای مشاهده شرح روز بر روی دریافت فایل کلیک کنید
294. تداوم پیشروی نیروهای عملکننده در روز چهارم عملیات قائم آلمحمد(عج) در محورهای خورخوره و هزارکانیان و پاکسازی تعداد دیگری از روستاهای منطقه.
295. درگیری شدید بین نیروهای خودی و افراد حزب دمکرات در شهر مهاباد و تشدید تنش بین مقامات مسئول در این شهر؛ اجرای کمین عناصر ضدانقلاب در گردنه زنجیران و روستای همران سردشت در مسیر حرکت نیروهای گردان۱۰۳ ارتش؛ حمله عناصر حزب دمکرات به پایگاه بناویله در شمال سردشت؛ درگیری نیروهای خودی و عوامل حزب دمکرات در روستای دره قبله سقز؛ کمین افراد هیز زریوار حزب دمکرات علیه نیروهای خودی در سهراه بالک در محور سروآباد - مریوان.
296. تشدید تلاشها برای گسترش همکاری میان اتحادیه میهنی کردستان عراق و حزب دمکرات کردستان ایران و دیدار فرمانده هیز معینی حزب دمکرات با جلال طالبانی.
297. تداوم گلولهباران مناطق مسکونی آبادان؛ ادعای ارتش عراق درخصوص گلولهباران شرق بصره و حملات توپخانهای ایران به شهرهای بصره، دربندیخان و مندلی؛ گزارش قرارگاه کربلا از حملات هوایی سنگین عراق در جزیره جنوبی مجنون؛ تلاش نیروهای جهاد سازندگی استانهای فارس و خوزستان برای اتصال سیلبندهای شرقی و غربی در جزیره مجنون.
298. ابراز نگرانی تعدادی از رزمندگان از ابطال انتخابات در برخی شهرها بهویژه اصفهان در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی؛ قرائت نامه ۱۳۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به امام خمینی درخصوص تأیید و پشتیبانی از شورای نگهبان؛ صدور بیانیه جامعه روحانیت مبارز تهران در حمایت از شورای نگهبان؛ توضیحات وزیر کشور درخصوص نتایج دومین مرحله انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی؛ بازتاب انتخابات مجلس در خبرگزاری آلمان.
299. دیدار شماری از فرماندهان و مسئولان عالیرتبه لشکری با امام خمینی، آیتالله منتظری و آیتالله گلپایگانی.
300. آغاز نخستین گردهمایی علمی بینالمللی "بررسی آثار و پیامدهای نشت نفت در آبهای خلیجفارس" با شرکت ۲۵۰ کارشناس نفتی داخلی و ۶۷ کارشناس خارجی بهمنظور یافتن راههای مقابله با نشت نفت و حفظ محیط زیست. سخنان رئیسجمهور، رئیس دانشگاه تهران و وزیر نفت در این گردهمایی.
301. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست مشترک با سفرا و رؤسای دفاتر نمایندگیهای خارجی در تهران اقدامات عراق و مواضع ایران در قبال جنگ تحمیلی و تحولات خلیجفارس را تشریح کرد و از شرکتکنندگان خواست تا واقعیت تجاوزات عراق و ضرورت مقابله با آن را به کشورهایشان منعکس کنند.
302. وزیر امور خارجه عراق حملات این کشور به نفتکشها را در راستای پایاندادن به جنگ فرسایشی خلیجفارس عنوان کرد. طارق عزیز با ابراز نگرانی از سیاست امریکا در قبال جنگ، گفت: «اقدامات امریکا درزمینه جنگ کافی نبوده و تا زمانی که نقطه عطفی پدید نیاید ازسرگیری روابط کامل دیپلماتیک با واشنگتن عملی نخواهد بود.»
303. وزارت امور خارجه ایتالیا بهمنظور فراخواندن دو کشور ایران و عراق به خودداری از عملیات نظامی علیه کشتیرانی در خلیجفارس و مختلساختن آزادی دریانوردی، سفرای این دو کشور را احضار کرد و با صدور اطلاعیهای از آخرین تحولات جنگ ابراز نگرانی کرد.
304. وزیر دفاع کویت ضمن تهدید به استفاده از سلاحهای پیشرفته کویت در موارد اضطراری با مداخله قدرتهای بزرگ در منطقه مخالفت و آمادگی کشورش برای همکاری گسترده با دیگر اعضای شورای همکاری خلیجفارس را اعلام کرد.
305. یک مقام بلندپایه رژیم صهیونیستی: اسرائیل از دخالتنکردن در جنگ ایران و عراق در خلیجفارس خشنود است و میخواهد خارج از میدان این جنگ ویرانگر بماند.
306. حزبالله لبنان بهعنوان یک گروه شیعی با مشی مبارزه مسلحانه علیه رژیم صهیونیستی در بستر کشمکشهای سیاسی و نظامی متعدد لبنان بهطور رسمی اعلام موجودیت کرد.
307. گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی از تشدید تبلیغات ضدایرانی در امریکا.