
جلد 1-42 ـ اشغال مهران
- تاریخ انتشار
- ۲۴ اردیبهشت ۱۳۶۵
- صاحب اثر
- مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
برای مشاهده شرح روز بر روی دریافت فایل کلیک کنید
350. عملیات یگانهای سپاه پاسداران برای بازپسگیری منطقه اشغالشده پیچانگیزه، باوجود موفقیتهای بهدستآمده در مرحله اول، در ادامه بهدلیل ناکافیبودن شناسایی و توجیهنبودن نیروها به منطقه، برقرارنشدن الحاق بین یگانهای عملکننده و آتش شدید دشمن نافرجام پایان یافت. در این عملیات به هر دو طرف درگیر تلفات و خساراتی وارد شد.
351. حمله ارتش بعث به مواضع تیپ۴ لشکر۶۴ ارتش در منطقه حاجعمران و اشغال چند ارتفاع مهم این منطقه؛ ممانعت از پیشروی دشمن با حضور نیروهای کمکی سپاه پاسداران.
352. قرارگاه خاتمالانبیا(ص) و ستاد مشترک ارتش در دو اطلاعیه جداگانه ضمن اعلام حمله عراق، از دفع این حمله، گلولهباران پایگاه شعیبیه و کارخانه برق المهارنه عراق، بمباران محل تجمع بالگردهای عراقی در دیانا و سرنگونی ۱۱ فروند بالگرد عراقی در منطقه حاجعمران خبر دادند؛ ارتش عراق نیز ادعا کرد که در حمله به منطقه حاجعمران، ۳ ارتفاع را تصرف و در منطقه پیچانگیزه حمله نیروهای ایران را دفع کرده است.
353. جلسه فرمانده نیروی زمینی سپاه با فرمانده قرارگاه کربلا و فرماندهان یگانها و بررسی اهداف تشدید فعالیتهای مهندسی و جابهجاییهای ارتش عراق در منطقه فاو. به عقیده فرماندهان، ارتش عراق بهدلیل آسیبهای ناشیاز عملیات والفجر۸، در شرایط کنونی قادر به اجرای عملیات در منطقه فاو نیست.
354. تبادل آتش ایران و عراق در جبهههای سومار، ایلام، جاده ابوالخصیب، باختران، کلاشین و فاو؛ هشدار فرماندهی قرارگاه نجف۲ سپاه درباره افزایش تحرکات دشمن در منطقه مهران و احتمال اجرای تک در این منطقه.
355. در حمله هوایی عراق به قطار مسافربری اهواز - تهران و قطار حامل مهمات در ایستگاه هفتتپه، بیش از ۲۰۰ نفر که جمع کثیری از آنها غیرنظامی بودند، شهید یا مجروح شدند و خساراتی به ساختمان ایستگاه راهآهن و منازل مسکونی کارکنان آن وارد شد.
356. جنگندههای نیروی هوایی ایران بهتلافی حملات عراق به مناطق غیرنظامی و تأسیسات اقتصادی ایران، تأسیسات نفتی عراق در استان کرکوک، مواضع ارتش عراق در منطقه فکه و فرودگاه موقت در شهر دیانا را بمباران کردند؛ تجاوز هوایی عراق به مناطق عینخوش، پیرانشهر، زیوه، جلدیان؛ هشدار رکن۲ ژاندارمری مبنیبر احتمال حمله هوایی به باختران.
357. بازرسی ۳ کشتی تجاری در خلیجفارس بههمت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی؛ برج دیدبانی عراق مستقر در اسکله العمیه اعلام کرد که یگانهای نیروی دریایی عراق سرنشین یک قایق ایرانی در اطراف اسکله مذکور را به اسارت گرفتند.
358. گزارش جامع واحد اطلاعات قرارگاه نوح(ع) از فعالیتهای نیروهای دریایی عراق و بهرهبرداری آنان از جزیره بوبیان کویت علیه ایران.
359. به گزارش منابع نظامی خودی، ایجاد درگیری، اجرای کمین، تبلیغ درخصوص خودداری جوانان از رفتن به سربازی، تردد در شهرها، تطمیع مالی نیروهای عضو و ایجاد دفتر در خاک عراق ازجمله فعالیتهای امروز گروههای ضدانقلاب بوده است.
360. گزارش نماینده حزب دمکرات کردستان عراق درباره عملیات علیه نیروهای عراقی در استان کرکوک و هشدار رکن۲ ارتش درباره همکاری حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق و گروه ضدانقلاب رزگاری با نظامیان عراق برای حمله به پایگاههای رزمندگان ایران.
361. واکنش نخستوزیر به حمله هوایی عراق به قطار مسافربری: این حمله بدون پاسخ نخواهد ماند.
362. بیانیه ستاد تبلیغات جنگ درباره محکومیت رژیم عراق در حمله به قطار مسافربری ایران و درخواست واکنش مجامع بینالمللی علیه عراق.
363. تصویب آییننامه ستاد مرکزی امداد و درمان جنگ و اختصاص بودجه برای تقویت بنیه نظامی سپاه و ژاندارمری ازسوی هیئت وزیران؛ اعلام آمادگی وزارت فرهنگ و آموزش عالی برای افزایش پنج درصدی سهمیه دانشگاهها برای خانواده شهدا.
364. انتقاد صریح وزیر امور خارجه ایران از رئیس کل عملیات کمیته بینالمللی صلیبسرخ درباره عملکرد این سازمان؛ در دیدار ولایتی با رئیس کل عملیات بینالمللی صلیبسرخ، درخواست پیگیری جدی این کمیته درخصوص وضعیت اسرای ایرانی بهویژه وزیر نفت، ارزیابی دقیقتر از جنگ ایران و عراق، موضعگیری شفاف درباره حملات هوایی عراق به مناطق مسکونی، تهدید امنیت هوایی و کاربرد سلاح شیمیایی مطرح شد.
365. واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به بیانیه کاخ سفید: علل تشنج در خلیجفارس و حمله به نفتکشها رژیم عراق است که با چراغسبز امریکا درجهت افزایش تشنج در منطقه عمل میکند.
366. براساس رأی دادگاه لاهه، امریکا موظف به پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار به ایران شد.
367. هشدار نیروی دریایی امریکا به شناورهای سطحی و زیرسطحی کشورها در منطقه خلیجفارس و دریای عمان مبنیبر رعایت فاصله ۵ مایلی با شناورهای امریکایی در این منطقه.
368. تحلیل هفتهنامه لوپوئن از اوضاع جنگ: روحیه شهادتطلبی نیروهای ایرانی و تدارک مستمرشان عامل موفقیت آنان در جبهه فاو بوده است.
369. حسنین هیکل روزنامهنگار مصری، با مرتبطدانستن اثر جنگ ایران و عراق بر مسائل افغانستان، راهحل پایان جنگ را منوط به برگزاری اجلاس بینالمللی و حلوفصل مسائل افغانستان دانست.
370. نیکسون رئیسجمهور اسبق امریکا، ضمن حمایت از بمباران لیبی و فشار اقتصادی بر این کشور بهطور تلویحی از مواضع ریگان در برخورد با ایران و سوریه به روش نظامی حمایت کرد؛ رهبر یکی از احزاب انگلیس نیز خواستار تحریم دیپلماتیک و اقتصادی ایران، سوریه و لیبی شد.
371. ضمیمه گزارش۳۳۹: بررسی علل عقبنشینی نیروهای خودی در عملیات منطقه پیچانگیزه.
372. ضمیمه گزارش۳۴۳: تحلیل تحرکات دشمن در مهران، فاو و جبهههای شمالغرب در جلسات متعدد فرماندهان سپاه.