
جلد 1-42 ـ اشغال مهران
- تاریخ انتشار
- ۲۹ اردیبهشت ۱۳۶۵
- صاحب اثر
- مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
برای مشاهده شرح روز بر روی دریافت فایل کلیک کنید
463. در درگیریهای شدید منطقه مهران، رزمندگان باوجود دفع چند حمله نیروهای عراقی سرانجام بهدلیل نابرابری نیرو و بهرهگیری دشمن از نیروهای تازهوارد و فشار واحدهای زرهی که توأم با پشتیبانی هوایی بود ناچار به عقبنشینی از بخشی از مواضع خود شدند.
464. بازتاب عملیات عراق در منطقه مهران و اشغال این شهر در رسانههای خارجی. محور گزارش رسانهها بهطوركلي حول اهداف عراق از حمله به مهران و تحول جنگی در ارتش عراق متمرکز بود.
465. عملیات نیروهای تیپ۱۵۵ ویژه شهداي سپاه در منطقه حاجعمران باوجود موفقیتهای بهدستآمده در مرحله اول، در ادامه بهعلت بروز مشکلاتی در تصرف هدف اصلی (ارتفاع ۲۵۱۹)، نافرجام ماند. در این عملیات تعدادی از نیروهای خودی شهید يا مجروح و تعدادی از افراد دشمن نيز كشته یا زخمي شدند و حدود ۱۱۰ نفر از قوای عراقی به اسارت درآمدند.
466. فرماندهی قرارگاه نجف۴ در واکنش به افزایش فعالیتهای مهندسی رزمی ارتش عراق در جبهه حاجعمران، یک تیپ و یک گردان از یگانهای سپاه پاسداران را مأمور اجراي عملیات در آن منطقه كرد؛ هشدار ستاد مشترک ارتش درباره احتمال حمله مشترک نیروهای عراقی و ضدانقلاب به مواضع رزمندگان در حاجعمران.
467. بررسی علل عقبنشینی نیروهای عراقی در جبهه فکه و ضعف خط پدافندی خودی در جلسه فرماندهی نیروی زمینی سپاه پاسداران.
468. فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران ضمن بررسی و تحلیل اهداف راهبرد نظامی جدید عراق موسوم به دفاع متحرک، اصول مقابله با تحرکات دشمن و اولویتهای خطوط پدافندی را تعیین و به فرمانده یگانها ارسال كرد.
469. اعلام نتایج شناسایی و بررسیهای جامع بهعملآمده واحد اطلاعات قرارگاه نجف از روحیه رزمی نیروهای عراقی در منطقه شلمچه تا جزیره مینو و نیز اعلام تاکتیکهای رزمی آینده دشمن، اهداف عملیاتی آینده لشکر۱۵ عراق و بررسي نقاط قوت و ضعف نیروهای خودی و عراق.
470. فرمانده کل سپاه پاسداران در نامهای به فرمانده عالی جنگ با تصریح بر ادامه جنگ تا سقوط صدام و هشدار درباره تبعات هرگونه تردید و ابهام در اهداف راهبردي و فن اداره نبرد با دشمن متجاوز، خلاصهای از اهداف، مراحل و برنامه اجرایی پیشنهادی سپاه پاسداران را برای راهبری جنگ تشریح کرد.
471. بمباران هوایی مواضع رزمندگان در منطقه حاجعمران و پاسگاه عباسآباد بانه بهوسيله جنگندههای عراقی و نیز تجاوز به حریم هوایی شهر ایلام و خرمآباد؛ ادعاي ارتش عراق درباره سرنگوني یک هواپیمای جنگنده اف۴ ايران.
472. سخنگوی نظامی عراق حمله روز 1365/۲/24، به قطار مسافری ایران در ایستگاه هفتتپه را که منجر به شهادت تعداد زیادی از افراد غیرنظامی شد، با ادعای اینکه اين قطار حامل اسلحه و مهمات بوده، یک اقدام مشروع برشمرد.
473. تداوم درگیری نیروهای ضدانقلاب با نیروهای نظامی خودی در شهرهایی از استان کردستان و آذربایجانغربی؛ هشدار درباره ورود مواد انفجاری ازطريق منافقین به خاک ایران؛ تأسیس مقر جدید چریکهای فدایی خلق در شهر سلیمانیه عراق و ایجاد دو مقر منافقین در شهر حلبچه عراق و حوالی شهر نوسود؛ مینگذاری جادههای مواصلاتی بهدست گروه خبات.
474. حمله نیروهای اتحادیه میهنی کردستان عراق به خودروي حامل اعضاي سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در منطقه كنارروي كردستان عراق؛ گلولهباران مقرهاي نظامي منافقين بهدست رزمندگان تعدادي كشته و زخمي از آنها برجاي گذاشت.
475. سفر هیئت نظامی - سیاسی ایران به سرپرستی مسئول واحد بسیج سپاه پاسداران به لیبی.
476. سرپرست دادسرای انقلاب اسلامی در امور اقتصادي علت نارسایی در قیمتگذاری کالا و مبارزه با گرانفروشی را فقدان قانون مناسب برای کنترل و نظارت بر قيمتگذاري دانست.
477. تطمیع و تهدید، دو تاکتیک ارتش رژیم بعث عراق در جذب نیروهای کرد عراقی براي حضور در جبههها و مشارکت در جنگ با ایران؛ انتقال اجباري سربازان و درجهداران كرد مسلمان از جبهههاي شمالي به جبهههاي جنوبي منطقه عملياتي.
478. اختصاص بودجه یکصد و دومیلیون ریالی برای بازسازی خسارات ناشیاز حملات هوایی عراق به ۳ شهر در جنوب کشور.
479. گزارش نمایندگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان درباره اظهارات يكي از مسئولان شركتهاي آلماني درمورد وخامت اوضاع اقتصادی عراق و سودجویی ترکیه از آشفتهبازار عراق.
480. سعدون حمادی رئیس مجلس عراق، در پیامی برای رئیس اتحادیه بینالمجالس ضمن اعلام شرط عراق درباره خروج از مهران، سیاست جنگی جدید عراق را نیز تشریح کرد.
481. ابراز ناامیدی وزیر امور خارجه کویت از پایان جنگ ایران و عراق در آينده نزديك.
482. گری سیک مشاور رئیسجمهور سابق امريكا، با اعتراف به توانمندیهای ایران در بهرهگیری از فنون و مهارتهای نظامی، اهداف ایران از اجراي عملیات والفجر۸ در منطقه فاو را برقراری حکومت انقلابی در جنوب عراق و تسلط بر منابع نفتی این کشور و اعمال سیاستهای کلی در منطقه دانست.
483. حافظ اسد رئیسجمهور سوریه، تصرف فاو بهدست ایران را موجب تضعیف موضع سوریه در جهان عرب تلقی کرد؛ روزنامه تشرين (چاپ دمشق): حمله به قطار مسافربري در ايستگاه هفتتپه توطئه امريكا است.
484. به نوشته نشریه بررسی اقتصادی خاورمیانه، ۳ عامل مهم تأخير در پرداخت بدهی سوریه به ایران، تیرگی روابط دمشق با برخی گروههای مسلمان لبنان و نزدیکی به اردن از دلايل قطع صدور نفت ایران به سوریه ميباشد.
485. درپی بالاگرفتن اختلافات کنگره امریکا با دولت اين كشور درمورد فروش سلاح به عربستان، منتقدان مخالفت کنگره را بهسود ایران برشمرده و مدعی شدند این مناقشه موجب تشویق ایران برای حمله به کشتیهای نفتکش در خلیجفارس شده است.
486. فرانسه شايعه فروش سلاح به ایران در قبال آزادي گروگانهايش در لبنان را تکذیب کرد.
487. نشریه اقتصادی وال استریت ژورنال عربستان را عامل کاهش بهای نفت و انگیزه آن را اجبار ايران به سازش در جنگ با عراق دانست؛ افزایش حدود یک دلاری قیمت نفت و فرآوردههای آن، پس از یک دوره سقوط تدریجی بهای نفت.
488. افزایش پنجاه درصدی نرخ بیمه مخاطرات جنگی در منطقه خلیجفارس.
489. اعتراف مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، به جاسوسی و افشای نقشههای عملیاتی ایران به نفع عراق؛ تأکید وي بر مقابله با نظام جمهوری اسلامی و درخواستش از پرسنل براي پيروينكردن از دستورات رهبر انقلاب.