
جلد 1-42 ـ اشغال مهران
- تاریخ انتشار
- ۰۱ خرداد ۱۳۶۵
- صاحب اثر
- مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
برای مشاهده شرح روز بر روی دریافت فایل کلیک کنید
526. در نتيجه رخنه نيروهاي عراقي به مواضع رزمندگان در جبهه حاجعمران، نيروهاي خودي مجبور به عقبنشيني از برخي مواضع در اين منطقه شدند.
527. اجراي آتش سنگين رزمندگان در جبهه فكه، نيروهاي عراقي را مجبور به عقبنشيني كرد؛ باتوجهبه كمبود توان كافي و ضعف در خطوط پدافندي عراق در مهران، احتمال عقبنشيني ارتش بعث قوت گرفت؛ بمباران مواضع عراق در جبهه مهران بههمت نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ایران.
528. در جلسه فرماندهان سپاه و ارتش با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، گزارشي از آخرين وضعيت جبهههاي جنگ بهويژه عمليات اخير دشمن در منطقه مهران داده شد.
529. در ادامه جلسه فرماندهان سپاه و ارتش با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي عوامل مؤثر در توانمنديهاي عراق درخصوص قدرت و توان بازسازي، مدت زمان بازسازی، آموزش و توان عملياتي موردبررسي قرار گرفت.
530. افزايش درگيريهاي عوامل ضدانقلاب با نيروهاي نظامي خودي و فعاليت عناصر سازمان مجاهدين خلق (منافقین) در نوار مرزي همزمان با عملياتهاي اخير عراق در جبهههاي مياني و شمالغرب.
531. تدارك ارتش بعث براي حمله به معارضين كرد عراقي؛ برگزاري جلسه بين دو حزب كرد عراقي براي تفاهم و همكاري بيشتر.
532. صدور بخشنامه دولت درخصوص نحوه هماهنگي و ارتباط نيروهاي داوطلب سازمانها و ارگانها و مراكز دولتي با سپاه پاسداران براي حضور در جبههها و گزارش اعزام نيروهاي داوطلب مردمي از شهرهاي مختلف به مناطق عملياتي.
533. معاون سياسي نخستوزير در سفر به فرانسه ضمن رد ارتباط ايران با هر گروهي از گروگانگيران خواستار استرداد پناهندگان ضدانقلاب ايراني از پاريس به تهران شد؛ مقامات فرانسوي نيز بر پايداري مناسبات سياسي - نظامي با عراق تأكيد كردند.
534. درپي جنجال رسانههاي غرب و دامنزدن به اتهام پليس امريكا به سفير ايران درخصوص سرقت باراني از فروشگاه، سعيد رجايي خراساني آن را توطئهاي از پيش طراحيشده توصيف كرد.
535. در سفر معاون سياسي وزارت امور خارجه به مجارستان درباره راههاي گسترش روابط دو كشور، برخي مسائل جهاني و آينده عراق در جنگ با ايران مذاكره شد.
536. نماينده عراق در سازمان ملل متحد با ارسال يادداشتي به دبيركل این سازمان، حمله هوايي به قطار مسافربري ايران در روز ۲۴/۲/۱۳۶۵ را هدفي نظامي و مشروع دانست.
537. به نوشته هفتهنامه عربي المستقبل رهبران شوروي اقدام ديپلماتيك تازهای درمورد يافتن راه اصلي براي پايان جنگ پيگيري خواهند كرد؛ دراينحال معاون نخستوزير روماني در سفر به عراق، خواهان خاتمه جنگ ايران و عراق شد.
538. نقش نفت در روند تحولات جنگ ايران و عراق؛ تأثير جنگ نفتكشها بر قيمت نفت؛ فسخ قرارداد نفتي بنگلادش با ايران.
539. به نوشته يك روزنامه استراليايي، عامل قدرت رو به تزايد كردها احتمالاً بيش از نبرد در جبهه جنوب ميتواند بر نتيجه جنگ تأثير داشته باشد، اما اتحاد آنها همانند غالب گروههاي ناسيوناليست منطقه غرب آسيا بهشدت ناپايدار است.
540. رئيسجمهور ليبي خواستار تشكيل ارتش يكميليوني در ليبي شد. وي هدف از تشكيل اين ارتش مردمي را مقابله با تهاجم دشمن و دفاع از شهرها ذكر كرد.
541. حقوقدان پاكستاني پس از مشاهدات خود از آثار مخرب بمبارانهاي هوايي مناطق غيرنظامي ايران، از بيتوجهي كشورها و سازمانهاي بينالمللي و مجازاتنشدن صدام انتقاد كرد.